De serie

We volgden een 12-tal jongeren uit de hele gemeente met allen totaal verschillende passies op het platteland. We maakten in 2022 een 4-delige serie, die o.a. ook te zien was op RTV Drenthe.

Aflevering 1

In aflevering 1 van Passie op het Platteland, gaan de drie dames langs bij de sportievelingen in de gemeente. Zo bouwde Thom en Ymke een survivalbaan in de voortuin, traint boogschutter Gijs in de achtertuin voor de Olympische Spelen en gaan we op bezoek bij Daan die strijd voor de Nederlandse titel tijdens het NK Bike Trial. 

Play Video

Aflevering 2

In aflevering 2 van Passie op het Platteland, gaan Manon, Marit en Vera op onderzoek uit naar de muzikaliteit in de gemeente. Als eerste rijden ze langs Ryan Blanken, die op elke woensdagavond te horen is op de lokale zender DNO radio. Vervolgens gaan ze op bezoek bij muziekhandel Klein, waar Lobke Klein is opgegroeid. Nu heeft ze een band met 3 jongens uit de buurt genaamd Brad Rooster. Als laatste nemen we een kijkje bij de platencollectie van Davey Pollitt en sluiten we af met een ritje op zijn brommer.

Play Video

Aflevering 3

Als je aan het platteland denkt, denk je misschien al vrij snel aan.. de keet! In aflevering 3 rijden we dan ook langs bij drie keten in De Wolden.  Als eerste rijden we langs bij Maud Venema, die haar keet ombouwde tot keramiek atelier. Wie rijden door naar de boerderij van Mike Tijmens, waar keet de Egge op het erf staat en vragen we hen wat een keet zo leuk maakt. Als laatste nemen we een kijkje bij Joost en rijden we met zijn bijzondere oldtimer naar Keet de Spekbraanders, wat een broedplaats voor goede ideeën blijkt te zijn.

Play Video

Aflevering 4

In de vierde en laatste aflevering van de serie gaan we kijken hoe het staat met de bedrijvigheid in de Wolden. We gaan op bezoek bij drie jongeren die werken aan hun eigen onderneming. Onze eerste stop is bij Imre Gol, die een eigen hoveniersbedrijf heeft, bij verschillende boeren melkt en nog heel wat toekomstdromen heeft. We nemen een kijkje bij Axel Warnders, die achter de schuur van zijn ouders, zijn eigen bakkerij gaat beginnen. We sluiten de serie af bij Rick Logtenberg die op hele jonge leeftijd al zijn eigen stal Logtenberg bouwde om paarden te trainen.

Play Video

Passie op het Platteland TV (2023)

Op 2 April sloten we het project af met het Premiere feest, waarbij we voor de allereerste keer aan publiek de 4-delige serie lieten zien. Daarna gingen we uiteraard feesten met jonge dj’s en bands uit De Wolden. “Was dat het? Stopt het nu?”, kregen we steeds vaker te horen. Tja, dat zette ons wel aan het denken, want inderdaad we hebben zo’n tof netwerk opgebouwd. Zonde eigenlijk om niet door te gaan en nog meer jongeren te bereiken. 

Maar als makers wil je nooit exact het zelfde door doen, dus… gaan we door in een nieuwe vorm: ’Passie op het Platteland TV’.

Speciaal in het teken van 25 Jaar gemeente De Wolden, interviewen we jongeren of hun passie/ondernemingen/evenementen en.. de toekomst. Dat kan zijn van een groep, keet, vereniging in De Wolden die een leuke activiteit/evenement organiseert tot iemand die een eigen onderneming heeft, leuke sport of hobby doet (van taarten bakken tot darten en van tuinieren tot melken tot houtbewerken tot auto’s tot het meedoen met een toertocht of wedstrijd tot lassen tot… zeg het maar! 

carbidschieten

Play Video

25 Jaar De Wolden

Play Video

Interieurstudio Hanna

Play Video

Schuurfeest Linde

Play Video

Beste uitvoerende Broodbakker van Nederland

Play Video

Lenny Veldman van de band 'Bad Standing'

Play Video